خانه سالمندان محسنی اراک

خانه سالمندان محسنی اراک

گزارش ازانجمن آلزایمرخیریه امام جواد(ع) استان مرکزی حامی سالمندان آلزایمری ،بیماران روانی مزمن ،فرزندان بی سرپرست دختروپسر(ایتام)
خانه سالمندان محسنی اراک

خانه سالمندان محسنی اراک

گزارش ازانجمن آلزایمرخیریه امام جواد(ع) استان مرکزی حامی سالمندان آلزایمری ،بیماران روانی مزمن ،فرزندان بی سرپرست دختروپسر(ایتام)

۶ باور نادرست درباره‌ی ورزش کردن و افزایش سن


۱. ورزش هیچ فایده‌ای ندارد، ما در هر صورت قرار است پیر شویم!

فعالیت بدنی منظم به شما کمک می‌کند جوان‌تر به نظر برسید، سرپا بمانید و احساس شادابی کنید. همچنین خطر ابتلا به بیماری‌های گوناگون را هم کاهش می‌دهد. به طور کلی، ورزش هم برای جوانان و هم سالمندان مفید است!

۲. ورزش ممکن است خطر ضعف، ناتوانی و آسیب‌دیدگی را افزایش دهد!

ورزش کردن به طور منظم می‌تواند نیرو و استقامت شما را تقویت کند. به همین دلیل، جلوی از دست رفتن توده‌ی استخوانی را می‌گیرد، تعادل بدن را بهبود می‌بخشد و در حقیقت از شما در برابر آسیب‌های استخوان‌ها و مفاصل محافظت می‌کند.

۳. دیگر شدنی نیست، نمی‌توانیم مانند گذشته ورزش کنیم!

دگرگونی‌های هورمونی، تغییرات سوخت‌وساز و تراکم استخوان‌ها و توده‌ی عضلانی به این معنا است که نیرو و سطح کارکرد بدن شما با بالا رفتن سن کاهش پیدا می‌کند. ولی بدین معنا نیست که شما دیگر نمی‌توانید ورزش کنید، پیشرفت داشته باشید و سلامت خود را بهبود ببخشید. نکته‌ی اصلی این است که اهداف خود را با توجه به سنتان تعیین کنید و از خودتان توقع خیلی بالایی نداشته باشید. همچنین یادتان باشد که تأثیر کم‌تحرکی روی توانایی فیزیکی بدن بسیار بیشتر از افزایش سن است.

۴. برای ورزش کردن زیادی پیر شده‌ایم!

شما هیچ‌وقت برای فعال بودن و تقویت سلامتی خود پیر نیستید. در حقیقت، بزرگسالانی که دیرتر به سراغ ورزش رفته‌اند، با پیشرفت بیشتری نسبت به جوانان مواجه شده‌اند. اگر تاکنون ورزش نکرده‌اید یا فاصله‌ی زیادی افتاده، به احتمال زیاد با آسیب‌های ناشی از ورزش کردنِ زیاد روبه‌رو نخواهید شد. به معنای دیگر، در مقایسه با کسانی که از جوانی اهل ورزش بوده‌اند، شانس کمتری برای آسیب‌دیدگی‌های درازمدت دارید. پس این باور نادرست را کنار بگذارید و با رعایت ایمنی و انجام فعالیت‌های ملایم، ورزش کردن را آغاز کنید.

۵. به دلیل معلولیت نمی‌توانیم ورزش کنیم!

برای نمونه، اگر معلول باشید و از ویلچر استفاده کنید، شاید چالش‌های زیادی پیش رو داشته باشید و نتوانید هر ورزشی را انجام دهید. با وجود این، همچنان می‌توانید وزنه‌های سبک بزنید، حرکات کششی کار کنید یا تمرین‌‌های مناسب صندلی را انجام دهید. حتی یوگا و تای چی را هم می‌توانید در حالت نشسته و روی صندلی اجرا کنید. این ورزش‌ها برای افزایش دامنه‌ی حرکتی، هماهنگی بدن و تقویت ماهیچه‌ها بسیار مناسب هستند.

۶. بسیار ضعیف هستیم و سراسر بدنمان درد است!

تحرک داشتن و فعال بودن می‌تواند به شما برای مهار درد کمک کند و نیروی سراسر بدنتان را افزایش دهد. بسیاری از سالمندان پی برده‌اند که فعالیت منظم نه تنها جلوی کاهش نیرو و نشاط ناشی از پیری را می‌گیرد، بلکه آن‌ها را تقویت هم می‌کند. نکته‌ی مهم این است که کار را به‌آرامی پیش ببرید و به خودتان زیادی فشار نیاورید.

چه کار کنیم اگر از ورزش خوشمان نمی‌آید؟

اگر از ورزش خوشتان نمی‌آید، تنها نیستید! ولی باید بدانید که ورزش کردن همیشه هم به معنای خیس عرق شدن یا درد و خستگی ماهیچه‌ها نیست. شما برای نتیجه گرفتن و بهره بردن از فواید ورزش می‌توانید از ورزش‌های ساده و فعالیت‌های سرگرم‌کننده هم کمک بگیرید. در وهله‌ی نخست، باید ورزشی را انتخاب کنید که حس خوبی به شما می‌دهد و منجر می‌شود همیشه به آن پایبند بمانید. جدا از این، از راهکارهای زیر هم می‌توانید استفاده کنید تا فعالیت بدنی بیشتری داشته باشید:

  • به موسیقی یا کتاب صوتی گوش دهید و هم‌زمان وزنه بزنید.
  • به مراکز خرید و فروشگاه‌ها بروید، گام بردارید و اجناس پشت ویترین را نگاه کنید.
  • تنیس بازی کنید و یک بازی رقابتی داشته باشید.
  • به دل طبیعت بروید و عکس‌برداری کنید.
  • دوستان جدیدی در کلاس‌های یوگا یا سایر کلاس‌های ورزشی پیدا کنید.
  • روی تردمیل راه بروید و فیلم مورد علاقه‌ی خود را نگاه کنید.
  • به جای نشستن و سخن گفتن با دوستان، با یکدیگر راه بروید یا حرکات کششی انجام دهید.
  • هر زمان که اضطراب یا استرس داشتید، به‌جای نشستن تلاش کنید بیرون بروید و کمی بدوید.
  • یک هم‌باشگاهی داشته باشید که به شما انگیزه می‌دهد و مجبورتان می‌کند کارهای تازه‌ای را امتحان کنید. حتی اگر از این کارهای تازه خوشتان نیاید، دست‌کم با دوست خود وقت گذرانده‌اید و شاد شده‌اید.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد