خانه سالمندان محسنی اراک

خانه سالمندان محسنی اراک

گزارش ازانجمن آلزایمرخیریه امام جواد(ع) استان مرکزی حامی سالمندان آلزایمری ،بیماران روانی مزمن ،فرزندان بی سرپرست دختروپسر(ایتام)
خانه سالمندان محسنی اراک

خانه سالمندان محسنی اراک

گزارش ازانجمن آلزایمرخیریه امام جواد(ع) استان مرکزی حامی سالمندان آلزایمری ،بیماران روانی مزمن ،فرزندان بی سرپرست دختروپسر(ایتام)

۶ توصیه‌ مفید برای سلامت سالمندان


۶ توصیه‌ مفید برای سلامت سالمندان

تغییراتی جسمی و روانی که با افزایش سن به وجود می‌آید، می‌تواند حفظ سلامتی و تندرستی را برای افراد چالش‌برانگیزتر کند.

 سلامت روانی و جسمی تأثیر قابل توجهی بر کیفیت زندگی افراد دارد. بنابراین در ادامه به چند توصیه برای حفظ سلامت جسمی و روانی سالمندان خواهیم پرداخت.


* به طور منظم ورزش کنید

ورزش کردن منظم می تواند خطر ابتلا به بیماری های مزمن و مشکلات سلامتی مانند آرتریت، سرطان، دیابت، بیماری های قلبی و ... را کاهش دهد. ورزش کردن همچنین می تواند توان عمومی، تحرک، انعطاف پذیری، تعادل و استقامت سالمندان را به همراه خلق و خوی آن ها بهبود بخشد.

* به یک رژیم غذایی متعادل و سالم پایبند باشید

رژیم غذایی شما نقش مهمی در سلامت روانی و جسمی‌تان دارد. مطالعات نشان داده‌اند که رژیم‌های غذایی سرشار از قند و غذاهای فرآوری‌شده می‌توانند تأثیرات نامطلوب قابل توجهی بر سلامت روان داشته باشند.

رژیم غذایی بد با افزایش خطر بیماری های مزمن و مشکلات سلامتی نیز مرتبط است.

* به اندازه کافی بخوابید

خواب یکی دیگر از ستون های کلیدی حمایت از سلامت روانی و جسمی است. خواب کافی شبانه فواید زیادی مانند بهبود عملکرد شناختی، کاهش خطر ابتلا به بیماری های مزمن، کمک به حفظ وزن سالم و ... دارد.

* روابط اجتماعی خود را تقویت کنید

روابط سالم با دوستان و خانواده می تواند منجر به ایجاد حس تعلق و کاهش استرس در شما شود. تماس‌های حضوری و تماس با اطرافیان از طریق فضای مجازی می‌توانند در این زمینه کمک کننده باشند.

* خود را در خانه حبس نکنید

قرار گرفتن محدود در معرض نور خورشید، ویتامین D مورد نیاز را به شما می دهد که می تواند از سلامت استخوان ها، عملکرد عضلانی و شناختی و سیستم ایمنی حمایت کند. مطالعات نشان داده‌اند که بیرون رفتن می‌تواند به کاهش استرس و بهبود سلامت روانی و خلق و خوی کلی فرد کمک کند.

* در فعالیت های مورد علاقه خود شرکت کنید

وقت گذاشتن برای چیزهایی که از آنها لذت می برید به شما کمک می کند احساس غنی بودن کنید، سطح استرس خود را کاهش دهید و خلق و خوی خود را تقویت کنید.

سالمندان پاها را قوی نگه دارید.


مراسم کلنگ زنی خانه سالمندان آلزایمری - انجمن آلزایمر استان مرکزی

پاها را قوی نگه دارید.
هنگام پیری پاهای ما باید همچنان محکم بمانند. در پیری نباید از سفید شدن مو، یا افتادگی پوست، یا چین و چروک بترسیم. اما از ضعف پاها باید ترسید. از جمله علائم طول عمر، که در مجله‌ی آمریکایی «Prevention» فهرست شده، «عضلات قوی پا» در صدر فهرست ذکر شده است. اگر پاها را به مدت دو هفته حرکت ندهید، قدرت پا ده سال کاهش می‌یابد. تحقیقاتی در دانشگاه کپنهاگ دانمارک نشان داد که چه پیر و چه جوان، اگر دو هفته بی‌تحرک بمانند، قدرت عضله‌ی پا به یک‌سوم تقلیل پیدا می‌کند که معادل 20-30 سال پیر شدن است. با ضعیف شدن عضلات پا، حتی اگر بعداً تمرینات توان‌بخشی انجام دهید، بهبودی مدت زمان زیادی طول می‌کشد. بنابراین، انجام ورزش منظم و مناسب مانند پیاده‌روی، بسیار مهم است.
فشار کل بدن روی پاهاست. پا ستونی است که بار کل بدن انسان را به دوش می‌کشد. 50٪ از استخوان‌ها و 50٪ از عضلات بدن، در دو پا قرار دارند. بزرگ‌ترین و محکم‌ترین مفاصل و
استخوان‌های بدن هم در پاها هستند. استخوان‌های قوی، عضلات قوی و مفاصل انعطاف‌پذیر مثلث آهنینی را تشکیل می‌دهند، که مهم‌ترین بار را بدن انسان را بر دوش دارند.
70% فعالیت انسان و مصرف انرژی در طول زندگی فرد، توسط دو پا انجام می‌شود. آیا می‌دانستید که ران‌های یک جوان قدرت کافی برای بلند کردن یک اتوموبیل کوچک را دارند؟
پاها مرکز حرکت بدن هستند. در هر دو پا با هم، 50٪ از سلسله‌ی اعصاب و 50٪ از رگ‌های خونی قرار دارند و 50٪ از خون از طریق آنها جریان دارد. این یک شبکه‌ی گردش خون بزرگ است، که کل بدن را به هم متصل می‌کند. فقط وقتی پاها سالم هستند، خون به‌نرمی جریان می‌یابد. بنابراین کسانی که عضلات پای قوی دارند، قطعاً قلب قوی هم دارند.
پیری از پاها به بالا شروع می‌شود. هرچه پیرتر می‌شویم، از دقت و سرعت انتقال دستورات بین مغز و پاها کاسته می‌شود. به‌علاوه، به اصطلاح «کود استخوانی کلسیم» دیر یا زود با گذشت زمان از بین می‌رود و افراد مسن را مستعد شکستگی استخوان می‌کند. شکستگی در افراد مسن، به‌راحتی باعث ایجاد یک سری بیماری‌ها، به‌ویژه بیماری‌های مهلک مانند ترومبوز مغز می‌شود. آیا می‌دانید 15٪ بیماران مسن در طی یک سال شکستگی استخوان ران، می‌میرند؟
ورزش پا، حتی بعد از 60 سالگی، هرگز دیر نیست. اگرچه پاها به‌تدریج و با گذشت زمان پیر می‌شوند، اما ورزش پا، یک کار مادام‌العمر است. فقط با تقویت پاها می‌توان از پیری بیشتر جلوگیری کرد.
لطفاً حداقل 30-40 دقیقه در روز پیاده‌روی کنید، تا مطمئن شوید پاهای شما ورزش کافی را انجام می‌دهند و عضلاتشان سالم می‌ماند.

سالمندان قزوین

شناسایی بیش از ۶ هزار سالمند مشکوک به آلزایمر در قزوین

قزوین - ایرنا - مدیرکل بهزیستی قزوین گفت: ۳۰ هزار و ۸۰ سالمند قزوین در طرح غربالگری اختلال حافظه دمانس مورد آمایش قرار گرفتند که از این تعداد ۶ هزار و ۳۹۴ مورد مشکوک تشخیص داده شدند.

علی دهباشی پور روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: علاوه بر موارد مشکوک شناسایی شده به بیماری آلزایمر، ۱۲۶ سالمند قزوینی مبتلا به این بیماری به صورت قطعی نیز شناسایی شد که به مرحله مداخله و درمان ارجاع داده شدند.

وی افزود: با توجه به افزایش جمعیت سالمندان طی سال های آتی و شیوع دمانس در سالمندی و رشد تصاعدی هزینه های سلامت در جمعیت سالمندان و اهمیت تشخیص به موقع و سریع آن که منجر به درمان در مراحل اولیه بیماری و کند شدن سیر بیماری می شود، تصمیم گرفت که طرح شناسایی اختلالات شناختی دمانس در سالمندان ۶۰ تا ۷۵ سال در ۲ استان یزد و قزوین به صورت پایلوت اجرایی شود.

دهباشی پور با بیان اینکه غربالگری دمانس می تواند با شناسایی و درمان به موقع بیماران، کیفیت زندگی آنها را افزایش داده و از استرس افراد مراقبت کننده از این بیماران نیز بکاهد، گفت: همچنین این طرح به افزایش سطح آگاهی جامعه نسبت به دمانس و عوامل خطر ساز آن، شناسایی علایم هشدار دهنده، برآورد شیوع دمانس و غربالگری زودهنگام و تشخیص و پیگیری درمان و مداخله به هنگام توانبخشی در افراد تحت ریسک و شناسایی شده می انجامد.

به گفته این مسوول، کارشناسان رشته های پزشک عمومی، پرستاری و روانشناسی ابتدا در دوره های آموزشی برای اجرای طرح غربالگری دمانس شرکت می کنند و سپس در مراکز مشخص شده مستقر شده و افراد ۶۰ تا ۷۵ ساله که از طریق فراخوان و اگاهسازی مطلع شده اند، از خدمات این مرکز برخوردار خواهند شد.

مدیرکل بهزیستی قزوین خاطرنشان کرد: دمانس نوعی اختلال مغزی پیشرونده و ناتوان‌کننده است که با اثرات عمیق بر حافظه، تفکر، رفتار و توانایی مراقبت از خود همراه بوده و مشکلاتی، چون نقص در تکلم، اشکال در شناخت افراد و مکان‌های آشنا، اختلال در عملکرد، برنامه‌ریزی، نوآوری، سازماندهی و استدلال انتزاعی ایجاد می‌کند.

گفتنی است، جمعیت تحت پوشش طرح غربالگری دمانس، سالمندان ۶۰ تا ۷۵ سال هستند که بر اساس آمار اخذ شده، ۱۰۴ هزار نفر در این گروه سنی در استان قزوین زندگی می کنند.

فرهنگیان فعال در خدمت‌رسانی به سالمندان

اردو بایگانی - صفحه 2 از 3 - انجمن آلزایمر استان مرکزی


فرهنگیان فعال در خدمت‌رسانی به سالمندان

به گزارش ایسنا؛ برخی از فرهنگیان نیز حتی پس از بازنشستگی دست از تلاش و کوشش برنداشته و به گونه‌ای دیگر پا در عرصه فعالیت‌های خیریه می‌گذارند.

محمود زارعی مدیرعامل انجمن آلزایمر خیریه امام جواد(ع) در استان مرکزی نمونه‌ای از این دست فرهنگیان است که به مدت چهار سال در خیریه جامع سالمندان استان مرکزی به سالمندان خدمت‌رسانی می‌کند.

او که سابقه کاری 40 ساله دارد و 11 سال است با بهزیستی همکاری می‌کند ثابت کرده است معلمان با روحیه‌ای خستگی‌ناپذیر همواره به عنوان یاری‌دهندگان فرهنگی به دنبال  تاثیرگذاری در جامعه بوده‌اند.

وی در این خصوص می‌گوید: در شهرستان اراک سالمندان مبتلا به آلزایمر بسیار بود و این امر سبب شد با کمک مدیرعامل انجمن بیماران آلزایمری تهران به فکر تاسیس انجمن مذکور در سال 88 برآییم، سپس با کمک خیرین تمهیدات لازم جهت راه‌اندازی تامین شد.

زارعی با بیان اینکه 75 سالمند مرد در این مرکز خدمات‌دهی می‌شوند، می‌گوید: بخش بانوان را به دلیل مسائل عمرانی ساختمان همچون ورودی مشترک تعطیل کرده‌ایم، اما در حال حاضر با کمک خیرین و خرید یک قطعه زمین در شهرک رضوی دو ساختمان در سه هزار و 226 مترمربع زیربنا برای ساخت یک مرکز دیگر در سه طبقه پیش‌بینی شده است که هفته جاری ساخت آن با کمک خیرین به صورت سوئیتی شروع خواهد شد.

وی بیان می‌کند: طبقه پایین دارای گنجایش 286 نفر بیمار است و این مرکز سالمندان آلزایمری مجهز به درمانگاه، بخش فیزیوتراپی و... است. در روز کلنگ‌زنی 118 میلیون تومان از سوی خیرین و مشارکت‌های مردمی تعهد شده است. محیط مرکز کاملا استاندارد بوده و با بهزیستی و دارایی همکاری‌های لازم به عمل آمده است.

وی در ادامه می‌گوید: با وجود مشکلات موجود بر سر راه علاقمند بودم در خدمت افراد مظلوم و سالمند و مخصوصا بیماران روانی و مزمن باشم چراکه سالمندان نیازمندترین افراد جامعه برای کمک هستند.

زارعی اظهار می‌کند: بیش از 70درصد خیرین از جامعه فرهنگیان هستند و در مجموعه آموزش و پرورش استان ماهانه از حقوق 420 فرهنگی کسر شده و برای اهداف خیریه به حساب این مرکز واریز می‌شود که تماماً برای سالمندان هزینه می‌شود.

وی می‌گوید: جشن روز پدر امسال یکی از بهترین برنامه‌ها بود که در 10 سال گذشته در اراک برگزار شد. در مرکز سالمندان جدید کوی رضوی نیز ایجاد شادی و نشاط و محیطی شاداب از جمله برنامه‌های این مرکز است.

این معلم بازنشسته معتقد است که بازدید دانش‌آموزان از خانه سالمندان یک حرکت تربیتی عالی است که موجب می‌شود آنها از نزدیک این خانه را مشاهده کرده و اخلاقیات و احترام به بزرگترها را با این اقدام عملی یاد بگیرند.

زارعی صداقت، کردار نیک و اعمال نیک را از جمله ویژگی‌های یک معلم موفق می‌داند و در خصوص مشکلات جامعه فرهنگیان بیان می‌کند: وضعیت فرهنگیان در مقایسه با سایر ادارات از نظر مالی چندان تعریفی ندارد و با توجه به سختی کاری که دارند باید به این قشر از جامعه بیشتر رسیدگی شود چرا که استحقاق این توجه از لحاظ معیشتی را دارند تا با خیالی آسوده‌تر به امر تعلیم و تربیت بپردازند.

به گزارش ایسنا؛ به گفته‌ی اغلب معلمان، تاثیرگذاری وضعیت معیشتی معلمان در امر تعلیم و تربیت 100 درصد است. طبیعتاً اگر مقام و منزلت معلمان با توجه بیشتری گرامی داشته شود، معلمان نیز با طیب خاطر و با دلسوزی بیشتری به امر مهم تعلیم و تربیت خواهند پرداخت، البته با وجود این مسائل آنها از هیچ کار خیری فرونمی‌گذارند.

گزارش از راضیه قربانی، ایسنا مرکزی