خانه سالمندان محسنی اراک    (انجمن آلزایمراستان مرکزی)

خانه سالمندان محسنی اراک (انجمن آلزایمراستان مرکزی)

گزارش ازانجمن آلزایمرخیریه امام جواد(ع) استان مرکزی حامی سالمندان آلزایمری ،بیماران روانی مزمن ،فرزندان بی سرپرست دختروپسر(ایتام)
خانه سالمندان محسنی اراک    (انجمن آلزایمراستان مرکزی)

خانه سالمندان محسنی اراک (انجمن آلزایمراستان مرکزی)

گزارش ازانجمن آلزایمرخیریه امام جواد(ع) استان مرکزی حامی سالمندان آلزایمری ،بیماران روانی مزمن ،فرزندان بی سرپرست دختروپسر(ایتام)

همایش آلزایمر دراراکدرسال92

مدیر عامل انجمن آلزایمر ایران با بیان اینکه با تشخیص زود هنگام می توان 5 سال معلولیت های ناشی از این بیماری به عقب انداخت و صرف جویی اقتصادی کرد گفت: در کشورهای با درآمد بالا 20  تا 50 درصد علائم دمانس تشخیص داده می شود و این درحالی است که در کشورهای درحال توسعه درصد کمتری در پیشگیری از این بیماری را به خود اختصاص داده است.

  

به گزارش ایسنا منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران، معصومه صالحی در ششمین همایش سراسری آلزایمر اظهارداشت: بسیار ی از محققان معتقدند با تشخیص زودهنگام و اقدامات اولیه به موقع می توان تاثیرات منفی اقتصادی و بار هزینه های تحمیل شده بر جامعه، خانواده و سیستم های حمایتی را کاهش داد. 
وی ادامه داد: در حال حاضر گروه کثیری از افراد جامعه با انواع دمانس زندگی می کنند که به علت عدم تشخیص به موقع باعث از دست رفتن زمان طلایی در درمان بیماری می شود.

صالحی با اشاره به اینکه جمعیت سالمندی ایران رو به افزایش است اظهارداشت: جمعیت سالمندی سهم عظیمی از ارائه خدمات درمانی و حمایتی را می طلبد که به تبع آن مشکلات فراوانی برای افراد درگیر از جمله بیمار گرفته تا خانواده ها، مراقبین بیمار، جوامع و سیستم های حمایتی سلامت و بهداشت را به خود اختصاص می دهد.

 مدیرعامل انجمن آلزایمر ایران با بیان این مطلب که راه مشخص و یکسان برای پوشش زمان از دست رفته در تشخیص بیماری وجود ندارد افزود: چیزی که واضح و مشخص است، هر کشوری دارای یک برنامه استراتژیک ملی دمانس است که موجب ارتقاء آگاهی جامعه و گروهای حرفه ای و غیر حرفه ای شده و توجه به تشخیص زودهنگام را مدنظر قرار می دهند.

وی عملکرد تشخیص زود هنگام آلزایمر در کشورهای پیشرفته را بهتر دانست و گفت: در کشورهای با درآمد بالا 20  تا 50 درصد علائم دمانس تشخیص داده می شود و این درحالی است که در کشورهای درحال توسعه درصد کمتری را به خود اختصاص می دهد.

صالحی ادامه داد: برای مثال مطالعه ای در هند نشان داد 90 درصد افراد مبتلا به دمانس بدون تشخیص در جامعه زندگی می کنند و این عدم تشخیص موجب تقویت باورهای غلط نظیر فراموشی و دمانس به پیری و افزایش سن می شود و این باور غلط موجب می شود که اقدام درمانی برای فرد نمی توان انجام داد.

 وی افزود: گزارشات جدید نشان می دهد مراقبت های درمانی، حتی در مراحل اولیه وقوع بیماری موثر واقع شده و داروها و مداخلات روانشناسی برای افرادی که در مراحل اولیه بیماری به سر می برند می تواند موجب بهبود اختلال شناختی، حفظ استقلال فردی و کیفیت زندگی بیمار شود.

 مدیر عامل انجمن آلزایمر ایران اظهارداشت: افزایش بودجه های تحقیقاتی در مطالعات رندوم برای آزمایش داده ها در مراحل اولیه بیماری و برای دوره های زمانی طولانی تر، آزمایش تاثیر مداخلات جمع آوری شواهدات قابل اعتماد، در مراحل اولیه بیماری از دیگر اقدامات موثر در شناخت کنترل عواقب ناشی از دمانس است.

وی به هزینه ی بالای داروهای آلزایمر اشاره  و بیان کرد: بیشتر خانواده ها تمایل به داروهای خارجی دارند و معتقدند دارو ها ایرانی تاثیری در روند بهبودی بیمارشان ندارد و باید شرکت های داروی داخل تحقیقاتی دوباره بر روی بیماران انجام دهند تا مشخص شود تفاوت چندانی با داروهای خارجی ندارند.

مدیر عامل انجمن آلزایمر ایران با بیان اینکه یکسال پیشگیری از روند بیماری آلزایمر موجب می شود 5 سال معلولیت فرد به تعویق افتد گفت: درحال حاضر این انجمن توانسته در مدت 10 سالی که تاسیس شده به سه هزار بیمار خدمات آموزشی ،مراقبتی و درمانی، حمایتی و راه های پیشگیری را ارائه دهد و با ارسال 10 هزار بسته آموزشی در داخل کشور برنامه خود را در جهت پیشگیری این بیماری کامل کند.

وی ادامه داد: همچنین  با ایجاد 25 ایستگاه اطلاع رسانی در سطح تهران بزرگ با همکاری سایر سازمانها و برگزاری جشنواره های فرهنگی- ورزشی در سطح غرب تهران و برگزاری همایش علمی در کشور وظیفه خود را انجام دهد.

صالحی در پایان به اولین و تنها مرکز جامع توانبخشی ویژه بیماران آلزایمر در این مرکز اشاره کرد و افزود: با انجام مداخلات غیردارویی در این مرکز و با فعالیت های تعریف شده در مورد تقویت قوای ذهنی و به کارگیری هواس پنج گانه بیماران از پیشرفت سریع بیماری کاسته و از بروز معلولیت های ناشی از آن پیشگیری کنیم.

105 میلیون آلزایمری تا سال 2050

در ادامه این همایش دکتر شاهین آخوندزاده با بیان اینکه بیش از 36 میلیون نفر در جهان مبتلا به آلزایمر هستند افزود: تا سال 2050 میلادی در حدود 105 میلیون بیمار آلزایمر در دنیا وجود دارد یعنی از هر  85 نفر یک نفر مبتلا به این بیماری خواهد شد.

معاون پژوهشی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به این مطلب که کشورهای در حال توسعه قسمت عمده  این بیماری را تشکیل می دهد گفت: با توجه به طیف گسترده علائم بیماری دمانس و مراقبت های که احتیاج دارد همت همکاران طب داخلی و سایر رشته های مرتبط را می طلبد که یک تیم کار برای مدیریت این بیماری داشته باشیم.

وی اظهارداشت: خوشبختانه این همایش کشوری نگاه جدیدی در ایجاد تیم ورک(Time work) در کشور و پیوندهای بین رشته ای را افزابش می دهد.

دکتر آخوندزاده افزود: امید است این برنامه از نظر سیاستگذاران طب و علوم اجتماعی به این نتیجه برسانیم که به یک اتاق فکر در سیاستگذاری ها در رابطه با بیماری آلزایمر داشته باشیم.

گفتنی است ششمین همایش کشوری آلزایمر با همکاری انجمن آلزایمر ایران و دپارتمان حافظه و رفتار مرکز تحقیقات روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران 14 و 15 مهرماه در تالار امام بیمارستان امام خمینی برگزار شد.


انتهای پیام

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد