خانه سالمندان محسنی اراک    (انجمن آلزایمراستان مرکزی)

خانه سالمندان محسنی اراک (انجمن آلزایمراستان مرکزی)

گزارش ازانجمن آلزایمرخیریه امام جواد(ع) استان مرکزی حامی سالمندان آلزایمری ،بیماران روانی مزمن ،فرزندان بی سرپرست دختروپسر(ایتام)
خانه سالمندان محسنی اراک    (انجمن آلزایمراستان مرکزی)

خانه سالمندان محسنی اراک (انجمن آلزایمراستان مرکزی)

گزارش ازانجمن آلزایمرخیریه امام جواد(ع) استان مرکزی حامی سالمندان آلزایمری ،بیماران روانی مزمن ،فرزندان بی سرپرست دختروپسر(ایتام)

شیوع آلزایمر

یکی از شایع ترین بیماری های روانی در سالمندان دمانس ( زوال عقل ) است که ۵-۸ درصد سالمندان پس از ۶۵ سالگی آن را تجربه می کنند.

  

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران شهرکرد:

اگر چه درجاتی از ضعف حافظه در سالمندی طبیعی است، اما بیماری دمانس با کاهش حافظه و فراموشی مطالب جدید شناخته می شود.

از آنجا که علائم به تدریج ظاهر می شود ممکن است که مدت طولانی جلب توجه ننماید و اشتباهاً تصور شود این رفتارها بخشی از روند پیری است لذا افراد به این علائم توجهی نمی کنند و تشخیص نمی دهند که چنین اختلالی وجود دارد.

امروزه محققین دریافته اند که آلزایمر مانند بیماری های قلبی و سرطان در طی دهه ها و تحت تاثیر شیوه زندگی فرد گسترش می یابد؛ به همین دلیل عواملی مانند میزان کلسترول، فشارخون بالاٍ، چاقی، افسردگی، تحصیلات، تغذیه، خواب و شرایط روحی، فعالیت های فیزیکی و اجتماعی بر آن اثر می گذارند. حال آنکه، بسیاری از فعالیت های ساده ی روزمره ممکن است فرد را از مصیبت از دست دادن حافظه ناشی از آلزایمر محافظت کند.

کارشناس تغذیه و مسئول برنامه سلامت سالمندان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، با بیان اینکه دوره سالمندی یکی از دوران مهم زندگی است افزود: افزایش جمعیت سالمندان و نیاز مندی های سالمندان سبب می شود تا سیاست گزاران و برنامه ریزان توجه خاص به این گروه داشته باشند.

بهمن فروزنده تصریح کرد: کم توجهی به سلامت سالمندان منتج به بروز بیماریها و اختلالات متعددی نظیر دیابت، فشارخون بالا، چربی خون بالا، سوء تغذیه، اختلالات شنوایی، بینایی، چشایی، تنهایی ، افسردگی، فراموشی می شود .

وی اظهار داشت: مصرف ویتامین B ۲ (ریبوفلاوین)، ویتامین B۶ (پیریدوکسین) و روی به افزایش قدرت حافظه و بهبود حافظه دراز مدت کمک می کند.

زعفران، ‌ماست کم چرب و شیر بدون چربی،‌کافئین، ‌نوشیدن آب کافی، مصرف مواد غذایی حاوی پروتئین ها، لسیتین، کربوهیدرات ها و اسید های چرب همچون امگا ۳ از دیگر توصیه های این کارشناس تغذیه جهت تقویت حافظه و درمان اختلالات مغزی ناشی از پیری مانند آلزایمر و پارکینسون است.

فروزنده افزود: از نظر تغذیه یک رژیم غذایی کم کربوهیدرات و سرشار از میوه هاو سبزی های تازه می تواند در پیشگیری از ابتلا به آلزایمر موثر باشد./س

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد