سلامت نیوز: دانشمندان پیشبینی کرده اند که تا سال 2030 ، 20 درصد از افراد بالای 65 سال به زوال عقل یا آلزایمر مبتلا خواهند شد که با نشانههای نخستین مانند افسردگی، تحریکپذیری و گیجی و فراموشی این بیماری را بروز میدهند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه ایران، با این حال بسیاری از مردم به اشتباه تصور میکنند کم شدن حافظه و تمرکز، بخش اجتنابناپذیری از فرایند پیری است. مطالعات قبلی نشان داده کاهش حافظه وابسته به سن است و معمولاً از اوایل 45 سالگی بروز میکند اما با این حال یک پژوهش جدید نشان میدهد علاوه بر سن، گروه خونی AB نیز با خطر زوال عقل و آلزایمر مرتبط است ولی بدون در نظر گرفتن این فاکتورها، بیماری زوال عقل یا آلزایمر در مراحل اولیه با استفاده از رویکردهای جامع تغذیه مناسب قابل کنترل است.
علاوه بر گروه خونی AB، قویترین شواهدی که تا به امروز ثابت شده موجب افزایش خطر آسیبهای مغزی و آلزایمر است، افزایش سطح اسید آمینه «هموسیستئین» است. سطح این اسید آمینه با کمبود ویتامین B زیاد میشود بویژه ویتامین B12 که به طور فزایندهای با افزایش سن از جذب آن کاسته میشود. هچنین از جمله راه حلهای تغذیهای براساس آنچه تحقیقات نشان داده، پیشگیری از زوال شناختی یا خطر ابتلا به آلزایمر با مصرف امگا 3 است. آنتی اکسیدانهایی مانند ویتامین E (با توجه به ماهیت التهابی زوال عقل) و نیز استیل کولین که بخش کلیدی در ارتباط با عملکرد حافظه است، برای جلوگیری از زوال عقل توصیه میشود.